DUOLINGO

duolingo

Знање страних језика је у савременом друштву једна од најважнијих компетенција и незаобилазних ресурса који повећавају могућности при избору посла, а добро је позната и изрека да вредиш онолико колико језика знаш. Duolingo је једна од најпопуларнијих платформа за учење страних језика, са преко 120 милиона корисника широм света.

duolingo-624x323

Овај сервис омогућава потпуно бесплатно учење једног од 27 језика, или више језика истовремено. Тако је остварена основна идеја креатора ове платформе да су шансе у савладавању страних језика једнаке за свакога. Duolingo је користан како онима који тек крећу да уче неки страни језик, тако и онима који желе да побољшају већ постојеће знање самосталним радом и константним коришћењем наученог. На тај начин је учење персонализовано и прилагођено контретним потребама сваког корисника.

This slideshow requires JavaScript.

Duolingo је замишљен као практичан спој технологије и учења, јер платформи можете приступити на било ком уређају, будући да постоји у виду сајта и у виду апликације за мобилне телефоне и таблете. Потребно је направити налог на сајту или апликацији, а потом изабрати језик који желите да учите. Сви курсеви подразумевају да корисник зна енглески језик.

Учење на овој платформи је ефикасно и занимљиво, јер концепт подсећа на играње игрице и прелажење нивоа што одржава мотивацију при учењу. Започиње се са задацима који представљају основу неког језикa, а потом се прелази на тежу материју и, уколико се све савлада и освоји одређени број поена, на следећи ниво. Duolingo нуди и низ завршних тестова након којих је могуће добити сертификат. Такође је могуће повезати се са другим корисницима платформе и упоређивати искуства и постигнуте резултате током учења.

2d65cba

Пробај сад!

Advertisements
This entry was posted in Serbian and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s