ed.ted.com

cropped-cropped-cropped-teded11.jpg

TED организација је посвећена ширењу подстицајних идеја које могу променити свет. Почела је са радом далеке 1984. године бавећи се областима технологије, дизајна и креирања забавних садржаја, да би генерацији 21. века служила у готово свим пољима као инспирација за формирање здравих ставова, усмеравање животних стилова, а самим тим и утицај на позитивне промене у друштву.

teded15

TEDEd је издвојени део путем кога су доступне видео лекције, које младима приближавају неке од базичних идеја унутар области коју изућавају. У великој бази видео лекција могу се прегледати инспиративни садржаји настали у сарадњи талентованих наставника и аниматора, изабраних путем TED платформе формиране у циљу подршке школским установама да лакше прођу кроз дигитализацију образовног система.

This slideshow requires JavaScript.

TEDEd лекције се деле у две групације. Прва представља оригиналне лекције формиране од стране ове организације, док другу може креирати било који посетилац ове веб локације путем додавања питања, тема за дискусију и свих елемената које може пронаћи путем доступних алата за едитовање видео садржаја.

This slideshow requires JavaScript.

Платформа је недавно добила и свој нови део TED-ed Club путем кога подстиче и шири позитивне идеје ученика и студената на глобалном нивоу.

 Пробај сад!

Advertisements
Quote | This entry was posted in Serbian and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s