ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

EuropeanDayOfLanguages_SR.jpg

Европа обилује различитим културама и језицима. Преко 200 различитих језика и њихових дијалеката потиче са самог континента, а употпуњени су и језицима који и воде порекло са других континената пренесених и очуваних унутар породичних оквира.

Речи повезују људе, оне су мостови ка другим културама. Учење страних језика проширује видике, мења перспективе из којих посматрамо свет. Подстиче боље разумевање, али и уважавање сличности и разлика култура у којима одрастамо и које стварамо. Целоживотно учење и знање страних језика, посебно енглеског, постали су императив у многим занимањима у савременом друштву и у великој мери утичу на могућности образовања, запослења и развоја каријере. У данашњем модерном пословању тежи се повезивању, а просторне и језичке баријере се уклањају.

Европски дан језика обележава се 26. септембра.  Тог дана, али и у оквиру целог пројекта cl@ssifieds, покушали смо да дамо свој допринос скретањем пажње на особености језика којима се служимо. Превођењем текстова из области образовања и запошљавања на језике земаља учесникa у пројекту, желели смо да повежемо младе људе који су тек на почетку свог професионалног пута и пружимо им прилику да уче, размењују идеје и сазнања из области које их занимају, да освајају нове хоризонте, буду грађани света и шире космополитски дух.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
This entry was posted in Serbian and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s