ПРЕДСТАВИТЕ СЕ

pleased to meet you

Комуникација је основа међуљудских односа, она је део људске природе и човекова је потреба. Све што у животу радимо укључује комуникацију, нарочито у савременом свету који је дигитална револуција увела у еру базирану на размени информација и успостављању релација. Осим у приватној сфери, комуникација је кључни предуслов и за сарадњу и успех у пословном окружењу. Заједнички рад и деловање на истом пословном задатку подразумева упознавање и међусобно представљање. Стога је једна од првих активности у склопу нашег пројекта била табла путем које су се ученици, користећи различите онлајн алате, укратко представљали једни другима.

 

This slideshow requires JavaScript.

Након тога уприличене су две сесије (путем Skype-a и eTwinning Live Event-a), замишљене са циљем да се ученици школа учесница у заједничком пројекту представе уживо кроз различите активности. То је допринело упознавању и олакшаној сарадњи, као и отварању нових могућности за кооперативно учење и размену искустава из сфере рада, али и знања о земљама из којих потичу, њиховом језику и култури, начину живота. Први онлајн сусрет ђака реализован је путем Skype-a између партнера из Италије и Шпаније, док су на другом учествовали партнери из Италије, Србије и Грчке.

06.04.ptm

Оба догађаја су била оријентисана на међусобна питања о личним особинама, интересовањима ученика за одређена занимања, могућностима запошљавања у њиховим земљама, као и на музичко-сценско представљање учесника. За крај је организован Kahoot квиз путем ког су ђаци имали прилику да провере и унапреде своје знање о култури земаља учесница пројекта.

Advertisements
This entry was posted in Serbian. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s